Tijesta – Biskvitna rolada (osnovni recept)

oklagia

Sastojci:

 

3 jaja

5-6 žlica vruće vode (kod većih jaja potrebno je dodati manje vode)

150 g šećera

1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera

100 g brašna

50 g Dr. Oetker Gustina

1 ravna žličica Dr. Oetker Original Praška za pecivo

 

Priprema:

 

1. Jaja i vodu pjenasto izmiješajte mikserom na najbržoj brzini, otprilike 1 minutu, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Miješajte još 2 minute, dodajte polovicu brašna s praškom za pecivo i gustinom te razradite pa dodajte ostatak brašna i umijesite.

2. Tijesto ulijte u pripremljeni lim za pečenje, poravnajte na otprilike 1 cm debljine i stavite peći otprilike 15 minuta na temperaturu između 180 i 200º C (ovisno o vrsti pećnice).

3. Izravnajte podignuti rub masnog papira pa ga povucite, zajedno s biskvitom, na radnu površinu. Zarolajte biskvit s papirom na kojem se pekao i ostavite da se ohladi.

4. Pažljivo odmotajte ohlađen biskvit i uklonite mu papir, a tvrde ili potamnjele dijelove biskvita odrežite. Prema receptu ili želji, nadjenite ohlađen biskvit pripremljenim nadjevom koji ćete ravnomjerno rasporediti po biskvitu. Savijte biskvit po duljini i ostavite roladu da se ohladi.

5. Prema želji, roladu možete pošećeriti šećerom u prahu ili kakaom.

 

Vrijeme pečenja:

Otprilike 15 minuta

 

Temperatura pečenja:

električna ili plinska pećnica (zagrijana): otprilike 200º C

pećnica na vrući zrak (zagrijana): otprilike 180ºC

 

recept preuzet sa stranice dr.oetkera

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja