Tijesta – Biskvitno tijesto (klasično – idealno za podlogu za torte)

oklagia

Sastojci:
3-4 jaja
3-4 žlice vruće vode (ako su jaja veća potrebno je manje vode)
150 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
100 g brašna
100 g Gustina
2-3 ravne žličice Dr. Oetker Original Backin Praška za pecivo

Priprema:
1. Pjenasto mutite jaja i vodu jednu minutu mikserom na najvećoj brzini.
2. Umiješajte šećer i vanilin šećer pa miješajte još otprilike dvije minute. Zatim dodajte brašno s praškom za pecivo u 2 navrata miješajući najmanjom brzinom.
3. Ravnomjerno rasporedite smjesu za biskvit po prethodno namašćenom kalupu ili podlozi za pečenje obloženoj masnim papirom. Pecite prema uputama na receptu.

Temperatura pečenja:
Ovisno o vrsti kolača i prema receptu; između 170 i 200º C

Vrijeme pečenja:
Ovisno o vrsti kolača i prema receptu; od 20-30 minuta.

recept preuzet sa stranice dr.oetkera

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja