Češnjak

d_cesnjak

Kad kupujete češnjak, blago stisnite glavicu da provjerite nisu li režnjevi sasušeni. Kod kupovine mladog češnjaka, provjerite jesu li stapke sočne i svježe.

Neki se ljudi žale da im češnjak „teško pada na želudac“, no ponekad je uzrok tome premalo žvakanja. Češnjak je lakše probavljiv ako se nasjecka i potom još zgnječi tako da na sitne komadiće položite širok, jak nož i pritisnete.

Usitnjen češnjak odmah potrošite jer se na zraku brzo mijenja pa čak postane škodljiv. Možete ga „spasiti“ ako ga stavite u ulje.

Kada pržite češnjak stavite ga na umjereno zagrijano ulje, pržite ga kratko i na niskoj temperaturi. Prekinite čim osjetite njegov intenzivni miris. Ako vam smeta miris češnjaka na rukama, istrljajte prste talogom crne kave.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja