Chutney od bundeve

Sastojci:

bundeva teška oko 1 kg,oguljena, očišćena od koštica i meke sredine, 2 sitno narezane glavice luka, 2 manje crvene chilli papričice, očišćene od koštica i sitno narezane, 2 čaše smeđeg šećera, 2 žličice začina za pitu od bundeve (mješavina mljevenog cimeta, mljevenog suhog đumbira i muškatnog oraščića), 2 žličice klinčića, malo soli, 3 žlice sitno nasjeckanog svježeg đumbira, 2 i pol čaše octa

Priprema:

Bundevu narežite na kockice i pomiješajte sa svim ostalim sastojcima u nižu, široku posudu. Stavite kuhati na srednje jaku vatru i kad smjesa provrije smanjite vatru. Lagano kuhajte otklopljeno 45 minuta do sat vremena dok bundeva ne omekša, a tekućina se malo zgusne. Ukoliko vam se chutney zgusne a bundeva još nije omekšala, posudu napola poklopite i još dokuhajte. U međuvremenu sterilizirajte dvije staklenke od pola litre i poklopce u kipućoj vodi nekoliko minuta. Kad chutney bude gotov, prebacite ga u staklenke, pokrijte poklopcima i pustite da se ohladi. Ovako pripremljen chutney može stajati na sobnoj temperaturi do tri mjeseca.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja