Chutney od jabuke
Sastojci:
2 jabuke, pola šalice sitno sjeckanog luka, 4 žličice jabučnog octa, 50 g smeđeg šećera,1 žlica naribanog svježeg đumbira, ½ žlice mješavine začina za medenjake, 2 ljute papričice (svježe ili suhe),papar,1 žlica sitno sjeckanog češnjaka, ½ žličice kurkume, 1 lovorov list, 1 žličica majčine dušice
Priprema:
Operite jabuke, ogulite i narežite na kockice. Ljutu papričicu, luk i češnjak sitno nasjeckajte. Pomiješajte sve sastojke i zagrijte ih do vrenja, da se šećer otopi. Kad provrije, kuhajte poklopljeno oko sat vremena na laganoj vatri sve dok se umak ne zgusne, povremeno miješajući. Potom uklonite poklopac i kuhajte još cca 5 minuta, dok višak tekućine ne ispari. Iz lonca uklonite lovorov list i pustite da se umak ohladi te ga potom ulijte u sterilizirane staklenke. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu. Ovako pripremljen umak može stajati nekoliko mjeseci.
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti