Čokoladni liker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

30 dag čokolade za kuhanje

1 kg šećera

1 l mlijeka

½ l ruma

2 vrećice vanilin šećera

Priprema:

Ulijte u posudu mlijeko, dodajte šećer, vanilin šećer i komadiće čokolade. Kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući dok ne dobijete finu smjesu bez grudica. Pustite da se ohladi (povremeno promiješajte). Dodajte rum, promiješajte i ulijte u manje boce. Čuvajte u frižideru, preporuča se da liker potrošite u roku od mjesec dana. Prije posluživanja bočicu malo protresite.

Napomena:

Umjesto čokolade za kuhanje možete koristiti i onu u prahu. U tom slučaju smanjite količinu šećera, a čokoladu umiješajte malo prije nego što mlijeko i šećer zakuhaju. Također, ovisno o ukusu stavite manje ili više ruma.

Liker u atraktivnoj bočici s prigodnim ukrasima može vam poslužiti i kao zgodan blagdanski poklon.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu “s… više

Novosti

Tomislav Karamarko_svjetski kulinarski kup

Hrvatskoj kuharskoj...

Nakon osvojene brončane medalje prije četiri godine seniorska reprezentacija na čelu s Tomislavom Karamarkom vraća se jača no ikada. N…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljujući sve v…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 5. do 7. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje domać…

A do Z

marmelada od jabuka

Aromatična marmelada od...

Sastojci: 2 kg kiselkastih jabuka 40-50 dag šećera 2 naranče (sok) 2 štapića cimeta nekoliko klinčića Priprema: Oprane jabuke ogulite,…

Najave događaja