Čokoladni liker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

30 dag čokolade za kuhanje

1 kg šećera

1 l mlijeka

½ l ruma

2 vrećice vanilin šećera

Priprema:

Ulijte u posudu mlijeko, dodajte šećer, vanilin šećer i komadiće čokolade. Kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući dok ne dobijete finu smjesu bez grudica. Pustite da se ohladi (povremeno promiješajte). Dodajte rum, promiješajte i ulijte u manje boce. Čuvajte u frižideru, preporuča se da liker potrošite u roku od mjesec dana. Prije posluživanja bočicu malo protresite.

Napomena:

Umjesto čokolade za kuhanje možete koristiti i onu u prahu. U tom slučaju smanjite količinu šećera, a čokoladu umiješajte malo prije nego što mlijeko i šećer zakuhaju. Također, ovisno o ukusu stavite manje ili više ruma.

Liker u atraktivnoj bočici s prigodnim ukrasima može vam poslužiti i kao zgodan blagdanski poklon.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

???????????????????????????????

Gosti uživali u sirevima i...

Titulu za Miss Naj koze osvojila je koza Roška vlasnika Roberta Farbisa iz Kringe, a druga pratilja joj je koza Bibi vlasnika Milenka San…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

FESTIVAL PASTE, ZMINJ, 06.06.2014. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE

2. Istarski festival pašte -...

Žminj, 3. i 4. srpnja 2015. od 17,30 sati Manifestacija je večernjeg i noćnog tipa te će u petak, 3. srpnja svečano otvoriti svoja vra…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja