Čokoladni liker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

30 dag čokolade za kuhanje

1 kg šećera

1 l mlijeka

½ l ruma

2 vrećice vanilin šećera

Priprema:

Ulijte u posudu mlijeko, dodajte šećer, vanilin šećer i komadiće čokolade. Kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući dok ne dobijete finu smjesu bez grudica. Pustite da se ohladi (povremeno promiješajte). Dodajte rum, promiješajte i ulijte u manje boce. Čuvajte u frižideru, preporuča se da liker potrošite u roku od mjesec dana. Prije posluživanja bočicu malo protresite.

Napomena:

Umjesto čokolade za kuhanje možete koristiti i onu u prahu. U tom slučaju smanjite količinu šećera, a čokoladu umiješajte malo prije nego što mlijeko i šećer zakuhaju. Također, ovisno o ukusu stavite manje ili više ruma.

Liker u atraktivnoj bočici s prigodnim ukrasima može vam poslužiti i kao zgodan blagdanski poklon.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Branimir Cebalo, Grk 2011

Cebalov Grk kao da je stvoren za oboritu ribu sa žara

Strukturalno gledano, u gabaritima, vino je gorostas. Ali, upravo uravnotežen odnos svježine, koja se inače rijetko sreće u dalmatinskim bijelim vinima i topline, čini ga iznimno elegantnim, podatnim i samo prividno nježnim. Divno je imati prijatelje. Uz to su i putnici, iskusnog i razmaženog nepca. Popodne je započelo upravo idilično. Uz sinjski pršut i sir (blagi, kr… više

Novosti

babicini kolaci 8

Novo izdanje Babičinih...

„Babičini kolači“, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efiksna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na svojim d…

Najave

sparoge

Festival samoniklog bilja

Kršan, 26.-27. travnja 2014. Kroz zanimljiva predavanja i radionice, posjetitelji Kršana će u razdoblju od a osim prilike za kupnju lje…

A do Z

mirisna focaccia kruh i peciva

Mirisna focaccia

Sastojci: za tijesto: 600 g polubijelog brašna 1 suhi kvasac 1 žlica soli 3-4 žlice maslinovog ulja oko 450 ml mlake vode dodaci: 6-7 sušen…

Najave događaja