Čokoladni liker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

30 dag čokolade za kuhanje

1 kg šećera

1 l mlijeka

½ l ruma

2 vrećice vanilin šećera

Priprema:

Ulijte u posudu mlijeko, dodajte šećer, vanilin šećer i komadiće čokolade. Kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući dok ne dobijete finu smjesu bez grudica. Pustite da se ohladi (povremeno promiješajte). Dodajte rum, promiješajte i ulijte u manje boce. Čuvajte u frižideru, preporuča se da liker potrošite u roku od mjesec dana. Prije posluživanja bočicu malo protresite.

Napomena:

Umjesto čokolade za kuhanje možete koristiti i onu u prahu. U tom slučaju smanjite količinu šećera, a čokoladu umiješajte malo prije nego što mlijeko i šećer zakuhaju. Također, ovisno o ukusu stavite manje ili više ruma.

Liker u atraktivnoj bočici s prigodnim ukrasima može vam poslužiti i kao zgodan blagdanski poklon.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

Agris boca

VINISTRA - 8. međunarodno natjecanje „Svijet malvazija“

Malvaziji Agris srebrna diploma

U svom prvom nastupu na Vinistri malvazija nove vinarije Agris ostvarila je zapažen uspjeh. Iako najmlađi sudionik 8. međunarodnog natjecanja Svijet malvazija, vinarija Agris iznenadila je kvalitetom svježe malvazije i za svoje prvo komercijalno vino iz berbe 2015. osvojila Srebrnu diplomu i 83 boda međunarodnih kvalificiranih degustatora. „Veseli me što više

Novosti

Feskos Thaonos u pripremi deserta

Sous chefovi restorana s 3...

Sous chefovi uglednog danskog restorana s tri Michelinove zvijezdice Geranium iz Kopenhagena, jednog od 50 najboljih na svijetu, Fesk…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

rajčica

Dan rajčica - Umag

Umag,  28. 7. 2016. Trg slobode 18 – 23 sata

Početak glavne berbe rajčica u Istri početkom kolovoza, u Umagu već tradicionalno ozn…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja