Cvjetača

d_cvjetača

Kad kupujete cvjetaču (karfiol) pazite da lišće oko cvatova bude jedro, jasne boje, bez mrlja i sušenih smećkastih dijelova. U hladnjaku je čuvajte najdulje 4 dana i to u papirnatoj, a ne plastičnoj vrećici.

Cvjetača će nakon kuhanja zadržati lijepu, bijelu boju ukoliko u vodu u kojoj se kuha ulijete čašicu mlijeka ili je poslije kuhanja u slanoj vodi natopite limunovim sokom.

Mirisa ćete se riješiti tako da u vodu u kojoj se cvjetača kuha dodate komadić kruha ili lonac prekrijete krpom namočenom u vinski ocat.

Da bi ostala čvrsta kuhajte je kratko i odmah potopite u hladnu vodu s nekoliko kockica leda.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja