Domaći ketchup

domaći-ketchup

Sastojci:

1 l passate od pomidora (umak od rajčice)

3 velike kapule (luk)

2 dl octa

2 žličice soli, 50 dag šećera

1 žličica naribanog muškatnog oraščića

2 žličice đumbira u prahu

1 žličica chillija u prahu

2 žličice senfa u prahu

4 klinčića

Priprema:

Očišćene kapule sitno nasjeckajte i stavite u visoku posudu, ulijte passatu (sok od rajčice) u visoku posudu i kuhajte na srednje jakoj vatri oko pola sata – miješajte.

Propasirajte i smjesu kuhajte još 20-ak minuta zajedno sa šećerom i octom. Potom posolite i dodajte začine. Pažljivo miješajući kuhajte još 10-ak minuta, odnosno dok ne dobijete umak željene gustoće.

Još vrući ketchup (kečap) ulijte u tople sterilizirane staklenke, dobro zatvorite poklopcima i pustite da se ohlade.

Napomena:

Čuvajte na hladnom mjestu, najbolje u hladnjaku. Preporuča se da ovako pripremljen ketchup potrošite u roku od mjesec dana.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja