Domaći ketchup

domaći-ketchup

Sastojci:

1 l passate od pomidora (umak od rajčice)

3 velike kapule (luk)

2 dl octa

2 žličice soli, 50 dag šećera

1 žličica naribanog muškatnog oraščića

2 žličice đumbira u prahu

1 žličica chillija u prahu

2 žličice senfa u prahu

4 klinčića

Priprema:

Očišćene kapule sitno nasjeckajte i stavite u visoku posudu, ulijte passatu (sok od rajčice) u visoku posudu i kuhajte na srednje jakoj vatri oko pola sata – miješajte.

Propasirajte i smjesu kuhajte još 20-ak minuta zajedno sa šećerom i octom. Potom posolite i dodajte začine. Pažljivo miješajući kuhajte još 10-ak minuta, odnosno dok ne dobijete umak željene gustoće.

Još vrući ketchup (kečap) ulijte u tople sterilizirane staklenke, dobro zatvorite poklopcima i pustite da se ohlade.

Napomena:

Čuvajte na hladnom mjestu, najbolje u hladnjaku. Preporuča se da ovako pripremljen ketchup potrošite u roku od mjesec dana.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja