Domaći ketchup

domaći-ketchup

Sastojci:

1 l passate od pomidora (umak od rajčice)

3 velike kapule (luk)

2 dl octa

2 žličice soli, 50 dag šećera

1 žličica naribanog muškatnog oraščića

2 žličice đumbira u prahu

1 žličica chillija u prahu

2 žličice senfa u prahu

4 klinčića

Priprema:

Očišćene kapule sitno nasjeckajte i stavite u visoku posudu, ulijte passatu (sok od rajčice) u visoku posudu i kuhajte na srednje jakoj vatri oko pola sata – miješajte.

Propasirajte i smjesu kuhajte još 20-ak minuta zajedno sa šećerom i octom. Potom posolite i dodajte začine. Pažljivo miješajući kuhajte još 10-ak minuta, odnosno dok ne dobijete umak željene gustoće.

Još vrući ketchup (kečap) ulijte u tople sterilizirane staklenke, dobro zatvorite poklopcima i pustite da se ohlade.

Napomena:

Čuvajte na hladnom mjestu, najbolje u hladnjaku. Preporuča se da ovako pripremljen ketchup potrošite u roku od mjesec dana.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

Mastercard WFP_znanstvenica

Hrvati doniraju preko 200.000...

UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja