Grašak

d_grasak2

Kad kupujete grašak birajte lijepo zelene, glatke, mesnate i sočne mahune, čiji kralj peteljki mora biti svježe odrezan, a zrna puna i gusto nanizana jer dozrijevaju istodobno. Otvorite mahunu i provjerite da zrna nisu naborana i sasušena.

Ukoliko grašak ne upotrijebite isti dan kad ste ga kupili, očišćenog i neopranog stavite ga u plastičnu vrećicu i držite u hladnjaku najviše dva dana.

Dok čistite mladi grašak, odmah ga stavljajte u hladnu vodu. Kad je sav očišćen, uspite ga u kipuću, slanu vodu na cca 4 minute, izvadite šupljikavom žicom i spustite ga u hladnu vodu s kockicama leda.

Ako spremate grašak za zimu, ocijedite ga i rasprostrite na papirnati ubrus da se osuši. Takvog ga zamrznite pa podijelite u plastične vrećice i zavarite.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja