Južnjački umak

Sastojci:

(za 4 osobe)

4 glavice luka ljutike,15 dag šampinjona, 4 žlice maslinovog ulja, 2 žlice pekmeza od rajčica, ¼ l bijelog vina, 2 – 3 žličice škrobnog brašna, žličicu usitnjene majčine dušice, papar, sol, peršinovo lišće

 

Priprema:

Ispržite sitno nasjeckani luk na 3 žlice ulja, primiješajte narezane gljive. Kad ispari tekućina, dolijte smjesu vina i rajčica u kojoj ste otopili škrobno brašno. Dodajte majčinu dušicu i kuhajte da se zgusne. Posolite, popaprite. U zgotovljeno dodajte preostalo ulje i nasjeckani peršin. Prelijte preko skuhane tjestenine.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja