Južnjački umak

Sastojci:

(za 4 osobe)

4 glavice luka ljutike,15 dag šampinjona, 4 žlice maslinovog ulja, 2 žlice pekmeza od rajčica, ¼ l bijelog vina, 2 – 3 žličice škrobnog brašna, žličicu usitnjene majčine dušice, papar, sol, peršinovo lišće

 

Priprema:

Ispržite sitno nasjeckani luk na 3 žlice ulja, primiješajte narezane gljive. Kad ispari tekućina, dolijte smjesu vina i rajčica u kojoj ste otopili škrobno brašno. Dodajte majčinu dušicu i kuhajte da se zgusne. Posolite, popaprite. U zgotovljeno dodajte preostalo ulje i nasjeckani peršin. Prelijte preko skuhane tjestenine.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja