Kapanci za juhu

Sastojci:

(za 4 osobe)

3 jaja

1 žlica brašna

4 žlice sitnih mrvica

7 dag naribanog parmezana

sol

1 neprskani limun

1 l juhe

Priprema:

Razbijte jaja u zdjeli, posolite ih i dobro izmiješajte pjenjačom. Naribajte koricu pola limuna. Pristavite juhu da provri. Primiješajte malo – pomalo limunovu koricu, brašno, mrvice i naribani parmezan. Miješajte da dobijete rijetko ili žitko tijesto.

Rijetko tijesto grabite žlicom i držite nagnuto nad provrelom juhom da padaju kapi. Ako napravite gušće tijesto u juhu ga tiještite kroz napravu za gnječenje kuhanog krumpira.

Jednostavnija varijanta za kapance – pomiješajte jaja s brašnom, solju i vodom te ih ukapajte u kipuću juhu.

 

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja