Kelj

d_kelj

Prilikom kupovine kelja pazite da listovi budu svježi, bez mrlja i krckavi. Izaberite teže, tamnozelene glavice jer u protivnom, odnosno ako uzmete lagane glavice znači da su predugo stajale na policama trgovina ili su izgubile dosta vlage. Također, izbjegavajte kupovinu polovica jer na taj način kelj brzo gubi znatnu količinu vitamina C.

Vanjske, tvrde listove glavice nemojte baciti ako nisu oštećeni, smeđi ili truli. Po želji oštrim nožem odrežite ispupčene žile. Glavicu kelja prorežite na polovice, a potom svaku polovicu još na četvrtine jer ćete na taj način sa svake četvrtine lako odrezati čvrsti kocanj.

Kelj možete čuvati u hladnjaku tako da glavicu omotate u kuhinjski papir i potom stavite u  plastičnu vrećicu. Iskoristite ga što prije (2 dana) jer će kod duljeg stajanja izgubiti vlažnost i dobiti na gorčini.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja