Kelj

d_kelj

Prilikom kupovine kelja pazite da listovi budu svježi, bez mrlja i krckavi. Izaberite teže, tamnozelene glavice jer u protivnom, odnosno ako uzmete lagane glavice znači da su predugo stajale na policama trgovina ili su izgubile dosta vlage. Također, izbjegavajte kupovinu polovica jer na taj način kelj brzo gubi znatnu količinu vitamina C.

Vanjske, tvrde listove glavice nemojte baciti ako nisu oštećeni, smeđi ili truli. Po želji oštrim nožem odrežite ispupčene žile. Glavicu kelja prorežite na polovice, a potom svaku polovicu još na četvrtine jer ćete na taj način sa svake četvrtine lako odrezati čvrsti kocanj.

Kelj možete čuvati u hladnjaku tako da glavicu omotate u kuhinjski papir i potom stavite u  plastičnu vrećicu. Iskoristite ga što prije (2 dana) jer će kod duljeg stajanja izgubiti vlažnost i dobiti na gorčini.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja