Kiflice od buće sa sezamom

kiflice sa sezamom i bucom by gloria

Sastojci:

50 dag buće

70 dag brašna

1 kockica kvasca

2 žlice šećera

1 vrećica praška za pecivo

sol

2 dl mlijeka

sjemenke sezama

 

Priprema:

Buću (bundevu) očistite od sjemenki i s korom je pecite u pećnici dok ne omekša. Posebno u šalicu stavite malo zagrijanog mlijeka, brašna, šećera i kvasac pa pustite da se digne.

Pečenoj bući očistite koru i smiksajte je. Još mlaku pomiješajte je s brašnom, dignutim kvascem, praškom za pecivo, solju i jajetom; dobro izmiješajte i pustite da se tijesto udvostruči. Tada ga premijesite i podijelite na 4 dijela, svaki razvaljajte u krug i razrežite na 8 dijelova.

Punite po želji – maslacem, nutellom, šunkom, sirom…Zarolajte, posložite na pleh, premažite žumanjkom, pospite sezamom i pecite pećnici na 180 stupnjeva, dok se kiflice ne zarumene.

Izvor:

gastronomika.hr, recept Glorije Fabijanić-Jelović

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja