Krastavac

d_krastavac

Kad kupujete krastavce, birajte one čvrste strukture i ujednačene zelene boje. Ukoliko ste sigurni da su iz domaćeg ili organskog uzgoja, jedite ih s korom koja je bogata vitaminima, dok one uvozne, presvučene voskom operite i ogulite prije konzumacije.

Držite ih u hladnjaku najviše tjedan dana, a najbolje ih je konzumirati unutar dva dana. Ukoliko ne pojedete cijeli krastavac tijekom jednog obroka, ostatak stavite u plastičnu vrećicu da se ne suši.

Neke domaćice krastavac za salatu najprije narežu i posole, pa ocijede sok. To je, međutim, pogrešno, jer se upravo u soku nalaze njegovi najvažniji sastojci. Stoga salatu od krastavaca uvijek pripremajte neposredno prije jela, jer se tako najbolje iskorištavaju njegove biološke vrijednost.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

michelin 2018

Pelegrini i 360º dobili, a...

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu MICHELINOVU zvjezdicu, dok je lista restorana s MICHELINOVOM prep…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja