Krastavac

d_krastavac

Kad kupujete krastavce, birajte one čvrste strukture i ujednačene zelene boje. Ukoliko ste sigurni da su iz domaćeg ili organskog uzgoja, jedite ih s korom koja je bogata vitaminima, dok one uvozne, presvučene voskom operite i ogulite prije konzumacije.

Držite ih u hladnjaku najviše tjedan dana, a najbolje ih je konzumirati unutar dva dana. Ukoliko ne pojedete cijeli krastavac tijekom jednog obroka, ostatak stavite u plastičnu vrećicu da se ne suši.

Neke domaćice krastavac za salatu najprije narežu i posole, pa ocijede sok. To je, međutim, pogrešno, jer se upravo u soku nalaze njegovi najvažniji sastojci. Stoga salatu od krastavaca uvijek pripremajte neposredno prije jela, jer se tako najbolje iskorištavaju njegove biološke vrijednost.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja