Kroasani

kroasani dilajla

Sastojci:

1 kg brašna

1 svježi kvasac

2 žličice soli

5 žlica ulja

1 jaje

2,5 dl mlijeka

2,5 dl vode

25 dag maslaca za premazivanje

Priprema:

Razmutite kvasac s mlijekom i pustite da se digne pa umiješajte suhe sastojke i umijesite mekano tijesto. Podijelite na 16 loptica i svaku razvaljajte na okruglu koru. Svaku premažite maslacem i stavljajte jednu na drugu – zadnju nemojte premazati. Prekrijte i pustite da se odmaraju cca 20 minuta.

Potom rastanjite kore i režite na polovine, potom svaku polovinu još na pola pa te polovine na još manje trokutiće. Punite ih nadjevom po želji, slatkim (npr. marmeladom/ čokoladom) ili sladnim (npr. šunkom/sirom), pustite da se odmaraju još cca 1 sat i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva cca 20 minuta.

Izvor:

Dilajla Kržyk Baki (svaštarica)

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja