Kroasani

Sastojci:
1 kg brašna
1 svježi kvasac
2 žličice soli
5 žlica ulja
1 jaje
2,5 dl mlijeka
2,5 dl vode
25 dag maslaca za premazivanje
Priprema:
Razmutite kvasac s mlijekom i pustite da se digne pa umiješajte suhe sastojke i umijesite mekano tijesto. Podijelite na 16 loptica i svaku razvaljajte na okruglu koru. Svaku premažite maslacem i stavljajte jednu na drugu – zadnju nemojte premazati. Prekrijte i pustite da se odmaraju cca 20 minuta.
Potom rastanjite kore i režite na polovine, potom svaku polovinu još na pola pa te polovine na još manje trokutiće. Punite ih nadjevom po želji, slatkim (npr. marmeladom/ čokoladom) ili sladnim (npr. šunkom/sirom), pustite da se odmaraju još cca 1 sat i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva cca 20 minuta.
Izvor:
Dilajla Kržyk Baki (svaštarica)
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti