Lagani tartar umak

Sastojci:

15 dag laganog mliječnog namaza, 2 žlice kiselog vrhnja, 2 žlice lagane majoneze, 3 kisela krastavca, 1 – 2 režnja češnjaka, 1 žličica peršina u prahu

Priprema:

Kisele krastavce i češnjak dobro usitniti. Posebno miješati mliječni namaz, kiselo vrhnje i laganu majonezu. Glatkoj smjesi dodati usitnjene krastavce i češnjak. Sve dobro izraditi, po potrebi dodati soli, posipati peršinom u prahu i poslužiti hladno uz razna jela. Umjesto svježeg češnjaka, može se uzeti 1 žličica češnjaka u prahu, a po želji se u umak može umiješati par kapi limunovog soka.

Izvor:

kuharica XXXL

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja