Liker od jagoda

liker od jagoda1

Sastojci:

35 dag očišćenih jagoda

20 dag šećera

3,5 dl crnog vina

1 dl maraschina

Priprema:

Zakuhajte vino i dodajte jagode, prethodno oprane i narezane na četvrtine. Poklopite posudu i pustite da odstoji 48 sati. Procijedite vino s jagodama – malo ih zgnječite. Potom prokuhajte vino s dodatkom šećera dok se šećer ne otopi. Ohladite i u vino dodajte maraschino pa ulijte u bocu/e. Poslužite s kockicom leda.

Napomena:

Jednostavan i jako fin liker. Preporuka – odmah napravite duplu dozu.

Izvor:

Recept Dilajle Kržyk Baki

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Branimir Cebalo, Grk 2011

Cebalov Grk kao da je stvoren za oboritu ribu sa žara

Strukturalno gledano, u gabaritima, vino je gorostas. Ali, upravo uravnotežen odnos svježine, koja se inače rijetko sreće u dalmatinskim bijelim vinima i topline, čini ga iznimno elegantnim, podatnim i samo prividno nježnim. Divno je imati prijatelje. Uz to su i putnici, iskusnog i razmaženog nepca. Popodne je započelo upravo idilično. Uz sinjski pršut i sir (blagi, kr… više

Novosti

babicini kolaci 8

Novo izdanje Babičinih...

„Babičini kolači“, natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efiksna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na svojim d…

Najave

sparoge

Festival samoniklog bilja

Kršan, 26.-27. travnja 2014. Kroz zanimljiva predavanja i radionice, posjetitelji Kršana će u razdoblju od a osim prilike za kupnju lje…

A do Z

mirisna focaccia kruh i peciva

Mirisna focaccia

Sastojci: za tijesto: 600 g polubijelog brašna 1 suhi kvasac 1 žlica soli 3-4 žlice maslinovog ulja oko 450 ml mlake vode dodaci: 6-7 sušen…

Najave događaja