Liker od jagoda

liker od jagoda1

Sastojci:

35 dag očišćenih jagoda

20 dag šećera

3,5 dl crnog vina

1 dl maraschina

Priprema:

Zakuhajte vino i dodajte jagode, prethodno oprane i narezane na četvrtine. Poklopite posudu i pustite da odstoji 48 sati. Procijedite vino s jagodama – malo ih zgnječite. Potom prokuhajte vino s dodatkom šećera dok se šećer ne otopi. Ohladite i u vino dodajte maraschino pa ulijte u bocu/e. Poslužite s kockicom leda.

Napomena:

Jednostavan i jako fin liker. Preporuka – odmah napravite duplu dozu.

Izvor:

Recept Dilajle Kržyk Baki

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Korak - Sauvignon 2012

Divlje šparuge i Korakov sauvignon su proljetni par iz snova

Na riječkoj placi uvijek postoji dobar razlog da cijena divljim šparugama ostane vrtoglavo visoka: ili su na početku ili na kraju i uvijek ih je „malo“. Ako se uzme u obzir isključivo iskoristivi dio šparuga, tada su barem 30% uvjerljivo skuplje i od bifteka. Svejedno ih obožavamo. Prvenstveno zbog njihove plemenite gorčine. Ali, vino, definitivno nije „vegetarijanac“ i… više

Novosti

biser mora

Na Braču započeo 9....

Posebna atrakcija ovogodišnjeg festivala je posjet bračkom mjestu Dol gdje će gosti u nedjelju moći kušati tortu hrapoćušu, zaštićeno…

Zdravlje

pomfrti

Nezdrava hrana seli sa zapada...

Proizvodi koji su zbog dokazane zdravstvene štetnosti  „odbačeni“ na zapadu Europe, postali su dio novih navika kroz „zamah“ zemalja i…

Najave

biser mora

Biser mora - Supetar

IX. Međunarodni kulinarski festival  „Biser mora“. Supetar, otok Brač, 9. – 13. 04.2014. Ovogodišnji „Biser mora“ će se održati u Supet…

A do Z

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aromatizirano maslinovo ulje

Ako želite dodati nekom jelu malo drugačiji okus, a pri ruci u tom trenutku nemate određenog začina pripremite se unaprijed za takve situ…

Najave događaja