Liker od ružinih latica

liker od ružinih latica 2 rez

Sastojci:
15-20 dag latica od onih starinskih domaćih ruža
1/2 l rakije ili alkohola
75 dag šećera

Priprema:
Latice ruže stavite u primjerenu staklenu teglu širokog vrata. Slažite red latica pa red šećera dok ne potrošite sastojke. Zatvorite teglu i stavite na sunce 2-3 tjedna, povremeno promiješajte – šećer se istopi i izgleda poput meda.
Procijedite smjesu kroz gazu ili lanenu tkaninu. Dobiveni sirup ulijte u boce i dodajte rakiju ili alkohol.
Ostavite još 4-5 tjedana da odstoji na tamnom mjestu.
Napomena:

Pravo žensko piće. Ukoliko želite da vam liker ne bude jak dodajte manje alkohola – s vremenom ćete sami po svom ukusu odrediti količinu alkohola za ovaj liker.

Izvor:

gastronomika.hr, recept Edite Goldstein

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja