Od A do Z

Marmelada od grožđa

marmelada od grozdja

Sastojci:

bijelo ili crno slatko grožđe

šećer

Priprema:

Operite grožđe, svaku bobicu izrežite na polovice i odstranite sjemenke. Izvažite – na 1 kg pripremljenog grožđa treba 30 dag šećera.

Stavite grožđe u posudu, dodajte šećer i kuhajte oko 2 sata (miješajte drvenom kuhačom), odnosno dok ne dobijete smjesu željene gustoće.

Toplu marmeladu izlijte u zagrijane teglice, čvrsto zatvorite i pustite da se ohlade prekrivene dekom ili ručnicima.

Napomena:

Ako volite slađe, dodajte tijekom kuhanja još šećera, a ako pak volite kiselkastu marmeladu dodajte malo soka od limuna ili naribane limunove korice.

Izvor:

gastronomika.hr

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

Mastercard WFP_znanstvenica

Hrvati doniraju preko 200.000...

UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja