Od A do Z

Marmelada od grožđa

marmelada od grozdja

Sastojci:

bijelo ili crno slatko grožđe

šećer

Priprema:

Operite grožđe, svaku bobicu izrežite na polovice i odstranite sjemenke. Izvažite – na 1 kg pripremljenog grožđa treba 30 dag šećera.

Stavite grožđe u posudu, dodajte šećer i kuhajte oko 2 sata (miješajte drvenom kuhačom), odnosno dok ne dobijete smjesu željene gustoće.

Toplu marmeladu izlijte u zagrijane teglice, čvrsto zatvorite i pustite da se ohlade prekrivene dekom ili ručnicima.

Napomena:

Ako volite slađe, dodajte tijekom kuhanja još šećera, a ako pak volite kiselkastu marmeladu dodajte malo soka od limuna ili naribane limunove korice.

Izvor:

gastronomika.hr

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja