Marmelada od jabuka s cimetom

pekmez jabuke1

Sastojci:

2 kg kiselkastih jabuka

60 dag šećera

2 limuna (neprskani)

2 štapića cimeta

Priprema:

Oprane jabuke ogulite, očistite od sjemenki i narežite na komadiće. Stavite ih u lonac, ulijte malo vode (čaša), dodajte cimet, sok i naribanu koricu limuna. Kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju (miješajte), pa dodajte šećer i kuhajte još cca 40 minuta, dok ne dobijete pekmez željene gustoće.

Vrućeg ga ulijte u prethodno pripremljene (sterilizirane) staklenke, dobro ih zatvorite poklopcima, okrenite naopako, prekrijte tj. umotajte ih dekom ili pa kad se ohlade držite ih na tamnom i hladnom mjestu (špajza, podrum).

Napomena:

Po ukusu možete staviti više šećera. Osim s kruhom ili za kolače, paše i uz malo zrelije sireve.

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja