Marmelada od jabuka s cimetom

Sastojci:
2 kg kiselkastih jabuka
60 dag šećera
2 limuna (neprskani)
2 štapića cimeta
Priprema:
Oprane jabuke ogulite, očistite od sjemenki i narežite na komadiće. Stavite ih u lonac, ulijte malo vode (čaša), dodajte cimet, sok i naribanu koricu limuna. Kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju (miješajte), pa dodajte šećer i kuhajte još cca 40 minuta, dok ne dobijete pekmez željene gustoće.
Vrućeg ga ulijte u prethodno pripremljene (sterilizirane) staklenke, dobro ih zatvorite poklopcima, okrenite naopako, prekrijte tj. umotajte ih dekom ili pa kad se ohlade držite ih na tamnom i hladnom mjestu (špajza, podrum).
Napomena:
Po ukusu možete staviti više šećera. Osim s kruhom ili za kolače, paše i uz malo zrelije sireve.
Izvor:
gastronomika.hr
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Hrvati doniraju preko 200.000...
UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…
Zdravlje

Šparoga - delikatesa, lijek...
Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Đumbir (Zingiber officinale)
Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Od deset najboljih restorana, čak devet ih je u Zagrebu ili na Kvarneru
- Škampi na buzaru