Marmelada od kapule

marmelada od kapule

Sastojci:

 

1 kg ljubičaste kapule

20 dag smeđeg šećera

1 žlica soli

2 dl suhog bijelog vina

4 klinčića

2 lovorova lista

4 žlice vinskog octa

 

Priprema:

Oljuštite kapule (luk), operite ih pod mlazom hladne vode, osušite i narežite na tanke polumjesece. Ukoliko imate vremena pustite narezanu kapulu da zajedno s vinom, solju i šećerom odstoji cca 4 sata prije kuhanja. Navedene sastojke ubacite u padelu (lonac) i kuhajte na laganoj vatri 15-ak minuta. Potom dodajte lovor, klinčiće i ocat pa nastavite kuhati najmanje sat vremena na laganoj vatri (u međuvremenu kušajte pa dodajte još malo octa po želji), sve dok marmelada ne dobije konzistenciju poput one kakvu imaju marmelade od voća.

Kad je marmelada zgotovljena, pustite da se ohladi. U hladnjaku može stajati 7 dana.

Napomena: marmeladu možete napraviti i od žute kapule, a u tom slučaju umjesto lovora i klinčića dodajte nasjeckani svježi ružmarin i timijan (majčinu dušicu)

Izvor: gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

Mastercard WFP_znanstvenica

Hrvati doniraju preko 200.000...

UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja