Marmelada od krušaka i đumbira

marmelada od krušaka i đumbira2

Sastojci:

1 kg krušaka (viljamovke)
10 dag đumbira
40 dag smeđeg šećera
korica i sok od 1 limuna
grančica ruzmarina
1/2 vrećice želina

Priprema:

Đumbir ogulite i narežite na kolutiće. Zajedno sa sećerom (ostavite 3 zličice za želin), kruškama i začinima stavite u lonac na laganu vatru dok smjesa ne zakipi. Kuhajte još pet minuta, izmiksajte štapnim mikserom i umiješajte želin. Kuhajte još 5 minuta i marmeladu ulijte u sterilizirane staklenke. Poklopite, okrenuti naopako i ostavite da odstoji 10-ak minuta, pa vratite staklenke u pravilan položaj i ostavite da se marmelada ohladi.

Napomena:

Rumarin možete izvaditi prije miksanja, a možete i ostaviti u marmeladi, ukoliko želite intenzivniji miris. Također, umjesto ružmarina možete staviti i malo lavande.

Izvor:

gastronomika.hr, recept Ane Šegota

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja