Marmelada od krušaka i đumbira

Sastojci:
1 kg krušaka (viljamovke)
10 dag đumbira
40 dag smeđeg šećera
korica i sok od 1 limuna
grančica ruzmarina
1/2 vrećice želina
Priprema:
Đumbir ogulite i narežite na kolutiće. Zajedno sa sećerom (ostavite 3 zličice za želin), kruškama i začinima stavite u lonac na laganu vatru dok smjesa ne zakipi. Kuhajte još pet minuta, izmiksajte štapnim mikserom i umiješajte želin. Kuhajte još 5 minuta i marmeladu ulijte u sterilizirane staklenke. Poklopite, okrenuti naopako i ostavite da odstoji 10-ak minuta, pa vratite staklenke u pravilan položaj i ostavite da se marmelada ohladi.
Napomena:
Rumarin možete izvaditi prije miksanja, a možete i ostaviti u marmeladi, ukoliko želite intenzivniji miris. Također, umjesto ružmarina možete staviti i malo lavande.
Izvor:
gastronomika.hr, recept Ane Šegota
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Hrvati doniraju preko 200.000...
UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…
Zdravlje

Šparoga - delikatesa, lijek...
Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Đumbir (Zingiber officinale)
Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Od deset najboljih restorana, čak devet ih je u Zagrebu ili na Kvarneru
- Škampi na buzaru