Marmelada od marelica

marmelada od marelica

Sastojci:

1 kg zrelih marelica

½ kg šećera i 1 vanilin šećer

sok 1 limuna

Priprema:

Opranim marelicama izvadite koštice pa ih usitnite (nasjeckajte na manje komadiće). Stavite ih kuhati na laganu vatru skupa sa šećerom, pa nakon otprilike pola sata dodajte limunov sok. Nastavite kuhati miješajući drvenom kuhačom još cca sat vremena, odnosno dok ne dobijete smjesu željene gustoće (probajte).

Još vruću marmeladu izlijte u sterililizirane i zagrijane teglice, čvrsto zatvorite i pustite da se ohlade (prekrivene dekom ili ručnicima).

Napomena:

Po ukusu tijekom kuhanja možete dodati i malo cimeta u prahu, a ukoliko koristite neprskane limune možete naribati i koricu.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja