Miješana marmelada

miješana marmelada2

Sastojci:

1 kg zrelih šljiva (po mogućnosti sorte bistrica)
2 veće jabuke (slatko-kisele)
2 breskve
šaka grožđa
sok jednog limuna
50 dag šećera
1 vrećica džemfixa

Priprema:

Ogulite jabuke i narežite ih na veće komade. Isto napravite i s breskvama. Šljive raspolovite i odstranite koštice.

U lonac najprije stavite šljive i jabuke, pirjajte na laganoj vatri, pa dodajte grožđe i na kraju breskve. Pirjajte još neko vrijeme pa usitnite štapnim mikserom i dodajte sok od limuna. Pojačajte vatru i kuhajte uz stalno miješanje – pazite jer šprica!

Polako dodavajte šećer (ostavite par žlica šećera za džemfix), pa prije nego opet zakipi dodajte džemfix. Kad zakuha kuhajte 1 minutu na jakoj vatri uz stalno miješanje.

U međuvremenu sterilizirajte staklenke na 100 stupnjeva u pećnici, u njih ulijte vruću marmeladu, odmah ih dobro zatvorite i okrenite naopako. Pustite ih da tako odstoje 10-ak minuta, vratite ih u prvobitan položaj i stavite u pećnicu da se polako hlade.

Izvor:

gastronomika.hr, recept Ane Šegota

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja