Od A do Z

Namaz od melancana i paprika

namaz od melancana i paprika ines

Sastojci:
1 kg rog paprika
1 kg melancana (patlidžani)
5 zrna češnjaka
1 feferončic (ljuti)
sol, papar po ukusu
3 dl ulja
Priprema:
Cijele paprike operite, dobro osušite pa ih ispecite sa svih strana u pećnici na 220 stupnjeva.

Ako pećnica ima opciju puhanja vrućeg zraka bit će brže i paprike će se lakše guliti kasnije.

Paprike su pečene kad lagano potamne na pojedinim mjestima i vidi se da se kožica odvaja.
Kad su paprike pečene najbolje ih je staviti u najlonsku vrećicu i ostaviti ih da se pare 15-20 minuta jer će se lakše guliti.

Ogulite paprike, odstranite sjemenke i pustite ih da se ocijede.
Cijele melancane također ispecite u pećnici i kad se malo ohlade ogulite ih.

Sameljite ocijeđenu papriku, melancane, češnjak i feferončić.

U prikladan lonac stavite 2/3 ulja i samljevenu smjesu od melancana i paprika te po želji posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat uz konstantno miješanje. Negdje na pola kuhanja dodajte ostatak ulja i po potrebi dosolite i popaprite.

Izvor:

Recept gđe. Ines Borčić (nostalgična riječka kuharica)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja