Od A do Z

Namaz od melancana i paprika

namaz od melancana i paprika ines

Sastojci:
1 kg rog paprika
1 kg melancana (patlidžani)
5 zrna češnjaka
1 feferončic (ljuti)
sol, papar po ukusu
3 dl ulja
Priprema:
Cijele paprike operite, dobro osušite pa ih ispecite sa svih strana u pećnici na 220 stupnjeva.

Ako pećnica ima opciju puhanja vrućeg zraka bit će brže i paprike će se lakše guliti kasnije.

Paprike su pečene kad lagano potamne na pojedinim mjestima i vidi se da se kožica odvaja.
Kad su paprike pečene najbolje ih je staviti u najlonsku vrećicu i ostaviti ih da se pare 15-20 minuta jer će se lakše guliti.

Ogulite paprike, odstranite sjemenke i pustite ih da se ocijede.
Cijele melancane također ispecite u pećnici i kad se malo ohlade ogulite ih.

Sameljite ocijeđenu papriku, melancane, češnjak i feferončić.

U prikladan lonac stavite 2/3 ulja i samljevenu smjesu od melancana i paprika te po želji posolite i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri oko 1 sat uz konstantno miješanje. Negdje na pola kuhanja dodajte ostatak ulja i po potrebi dosolite i popaprite.

Izvor:

Recept gđe. Ines Borčić (nostalgična riječka kuharica)

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja