Pekmez od jagoda i bazge

pekmez od jagoda i bazge dilajla

Sastojci:

1 kg očišćenih jagoda

5 cvjetova bazge

75 dag šećera

limunov sok

1 želin

1 dl soka od bazge

Priprema:

Očišćene jagode stavite u veću posudu s debljim dnom, dodajte cvjetiće bazge (prethodno oprane), šećer sa želinom i lagano zakuhajte – skidajte pjenu s vrha. Nakon cca 10 minuta kuhanja napravite probu – žličicu pekmeza stavite na tanjurić i ako se nakon nekoliko sekundi stisne, pekmez je gotov. Pred sam kraj kuhanja umiješajte limunov i bazgin sok (po ukusu možete dodati i malo ruma).

Vrući pekmez stavljajte u prethodno iskuhane i zagrijane staklenke, dobro zatvorite i pustite da se ohlade preko noći. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu, a nakon otvaranja pekmez držite u hladnjaku.

Izvor:

Recept Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

Michael Dansinger

Upornost je važnija od vrste...

Michael Dansinger (na slici), autor studije ističe da ne postoji dijeta koja bi djelovala kod svih ljudi, osobito ne dijete s niskim udj…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra Poreč

Vinistra, Poreč, 11. – 13. 05. 2018. Poreč, Dvorana Žatika 25. Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i o…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja