Pekmez od jagoda i bazge

pekmez od jagoda i bazge dilajla

Sastojci:

1 kg očišćenih jagoda

5 cvjetova bazge

75 dag šećera

limunov sok

1 želin

1 dl soka od bazge

Priprema:

Očišćene jagode stavite u veću posudu s debljim dnom, dodajte cvjetiće bazge (prethodno oprane), šećer sa želinom i lagano zakuhajte – skidajte pjenu s vrha. Nakon cca 10 minuta kuhanja napravite probu – žličicu pekmeza stavite na tanjurić i ako se nakon nekoliko sekundi stisne, pekmez je gotov. Pred sam kraj kuhanja umiješajte limunov i bazgin sok (po ukusu možete dodati i malo ruma).

Vrući pekmez stavljajte u prethodno iskuhane i zagrijane staklenke, dobro zatvorite i pustite da se ohlade preko noći. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu, a nakon otvaranja pekmez držite u hladnjaku.

Izvor:

Recept Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja