Pekmez od jagoda i bazge

pekmez od jagoda i bazge dilajla

Sastojci:

1 kg očišćenih jagoda

5 cvjetova bazge

75 dag šećera

limunov sok

1 želin

1 dl soka od bazge

Priprema:

Očišćene jagode stavite u veću posudu s debljim dnom, dodajte cvjetiće bazge (prethodno oprane), šećer sa želinom i lagano zakuhajte – skidajte pjenu s vrha. Nakon cca 10 minuta kuhanja napravite probu – žličicu pekmeza stavite na tanjurić i ako se nakon nekoliko sekundi stisne, pekmez je gotov. Pred sam kraj kuhanja umiješajte limunov i bazgin sok (po ukusu možete dodati i malo ruma).

Vrući pekmez stavljajte u prethodno iskuhane i zagrijane staklenke, dobro zatvorite i pustite da se ohlade preko noći. Čuvajte na tamnom i hladnom mjestu, a nakon otvaranja pekmez držite u hladnjaku.

Izvor:

Recept Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja