Od A do Z

Pekmez od smokava

pekmez od smokava

Sastojci:

smokve

šećer

Priprema:

Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti više, odnosno manje šećera.

Opranim smokvama odstranite vrhove, ukoliko imaju deblju koru – ogulite ih, pa ih narežite na četvrtine.

Ubacite ih u lonac, dodajte šećer i kuhajte uz miješanje dok se smokve ne raspadnu (cca 2 sata).

Vrući pekmez stavljajte u prethodno iskuhane i zagrijane staklenke, dobro zatvorite i pustite da se ohlade preko noći. Čuvajte na tamnom i što hladnijem mjestu, a nakon otvaranja pekmez držite u hladnjaku.

Napomena:

Po želji u pekmez možete dodati naribanu koricu naranče, limunov sok, nasjeckani limun, mahunu vanilije, rum, konjak, vino…

Izvor: gastronomika.hr

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja