Pire od buće

pire od buće 2

Sastojci:

komad buće (cca 70 dag)

toplo mlijeko

maslac

sol

papar

muškatni oraščić

Priprema:

Očišćeno meso buće narežite na kockice i skuhajte u malo posoljene vode. Procijedite, stavite u blender, dodajte komadić maslaca, sol, papar, muškatni oraščić po ukusu, malo mlijeka pa smiksajte. Poslužite kao prilog uz glavno jelo po izboru, npr. uz meso ili povrće sa žara.

Napomena:

Pire od buće (bundeva) možete napraviti i na način da meso narežete na kockice, stavite ga u posudu premazanu maslacem, zapečete 20-ak minuta na 200 stupnjeva, smiksate s gore navedenim sastojcima.

Po ukusu možete dodati vrhnje za kuhanje, naribani parmezan ili malo krumpira koji će pire učiniti kompaktnijim.

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja