Pire od buće

pire od buće 2

Sastojci:

komad buće (cca 70 dag)

toplo mlijeko

maslac

sol

papar

muškatni oraščić

Priprema:

Očišćeno meso buće narežite na kockice i skuhajte u malo posoljene vode. Procijedite, stavite u blender, dodajte komadić maslaca, sol, papar, muškatni oraščić po ukusu, malo mlijeka pa smiksajte. Poslužite kao prilog uz glavno jelo po izboru, npr. uz meso ili povrće sa žara.

Napomena:

Pire od buće (bundeva) možete napraviti i na način da meso narežete na kockice, stavite ga u posudu premazanu maslacem, zapečete 20-ak minuta na 200 stupnjeva, smiksate s gore navedenim sastojcima.

Po ukusu možete dodati vrhnje za kuhanje, naribani parmezan ili malo krumpira koji će pire učiniti kompaktnijim.

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja