Pire od suhog graška

pire od suhog graška

Sastojci:

40 dag suhog graška

1 mrkva

1 kapula

1,2 krumpira

mlijeko

putar

vrhnje po želji

sol

papar po želji

Priprema:

Grašak namočite preko noći, isperite ga i stavite kuhati s mrkvom i kapulom. Kuha se cca sat i pol u običnoj padeli (loncu), ali da ubrzate postupak možete ga skuhati u ekspres loncu.

Posebno skuhajte krumpir, zgnječite ga, pomiješajte sa smjesom od graška, posolite, popaprite po želji, dodajte malo putra, ulijte mlijeka ili vrhnja pa zagrijte miješajući na laganoj vatri. Poslužite toplo.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja