Pire od suhog graška

pire od suhog graška

Sastojci:

40 dag suhog graška

1 mrkva

1 kapula

1,2 krumpira

mlijeko

putar

vrhnje po želji

sol

papar po želji

Priprema:

Grašak namočite preko noći, isperite ga i stavite kuhati s mrkvom i kapulom. Kuha se cca sat i pol u običnoj padeli (loncu), ali da ubrzate postupak možete ga skuhati u ekspres loncu.

Posebno skuhajte krumpir, zgnječite ga, pomiješajte sa smjesom od graška, posolite, popaprite po želji, dodajte malo putra, ulijte mlijeka ili vrhnja pa zagrijte miješajući na laganoj vatri. Poslužite toplo.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja