Pizza

prava margerita

Sastojci:

za tijesto:

1 kg brašna (glatko)

5 dag kvasca

4 dag šećera (2 žlice)

žličica soli

mlaka voda

maslinovo ulje

(količine za tijesto predviđene su za 2 pleha)

dodaci po želji

Priprema:

Kvasac, šećer i 10 dag brašna pomiješajte s 2 dl mlake vode i pustite da se diže.

Preostalo brašno (malo pustite za radnu plohu) pomiješajte sa solju, dodajte kvasac i cca ½ l mlake vode. Umijesite tvrdo, konzistentno, elastično tijesto – prije toga nauljite ruke maslinovim uljem, a isto tako nauljite i gotov hljepčić pa ga pustite da se diže.

Razvaljajte tanko, stavite na pobrašnjeni pleh, stavite dodatke po ukusu i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 15-ak minuta (ovisno o pećnici) ili pak u krušnoj peći, ako imate u mogućnosti (na slici mala margherita-pomidori, mozzarella, origano).

Napomena:

Preporučamo da napravite tijesto dan ranije i držite prekriveno u većoj posudi u frižideru (premijesite ga tijekom 24 sata). Ukoliko ne iskoristite cijelu količinu tijesta za pizzu odjednom, tijesto može stajati u hladnjaku 2,3 dana, što je vrlo praktično. Također, od tijesta možete ispeći ukusne hljepčiće.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja