Portugalski žarki umak

Sastojci:

(za 6 osoba)

2 mesnate paprike, 20 sitnih ljutih feferona,1 režanj češnjaka, ½ limuna, 1 svežnjić peršinovog lišća, 5 žlica maslinovog ulja, sol

 

Priprema:

Cijele paprike stavite u lim sa 2 žlice vode pa ispecite u pećnici na 220 stupnjeva. Ohlađene očistite. Oprane feferone prorežite, odstranite koštice pa kuhajte 10 minuta u slanoj kipućoj vodi. Potom ih izmiksajte zajedno s paprikama i oljuštenim češnjakom, uljem i limunovim sokom. Dosolite i primiješajte nasjeckani peršin.

Ukoliko želite ljući umak nemojte odstraniti sve koštice iz feferona. Umak možete dodavati kao začin drugim jelima.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja