Prženi slanutak

przeni slanutak -snack

Sastojci:

kuhani slanutak

maslinovo ulje

sol

začini po želji

Priprema:

Skuhajte prethodno namočeni slanutak ili isperite i procijedite onaj iz konzerve (količinu odredite sami). U zdjeli ga promiješajte s malo maslinovog ulja, stavite u vatrostalnu posudu ili pleh pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 30-45 minuta (ovisno o pećnici). Povremeno protresite posudu ili kuhačom lagano promiješajte slanutak. Kad je pečen istresite ga u zdjelu, posolite i pospite začinima po ukusu – origano, bosiljak, timijan, crvena paprika…

Napomena:

Umjesto kupovnih grickalica :)

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja