Prženi slanutak

przeni slanutak -snack

Sastojci:

kuhani slanutak

maslinovo ulje

sol

začini po želji

Priprema:

Skuhajte prethodno namočeni slanutak ili isperite i procijedite onaj iz konzerve (količinu odredite sami). U zdjeli ga promiješajte s malo maslinovog ulja, stavite u vatrostalnu posudu ili pleh pa stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 30-45 minuta (ovisno o pećnici). Povremeno protresite posudu ili kuhačom lagano promiješajte slanutak. Kad je pečen istresite ga u zdjelu, posolite i pospite začinima po ukusu – origano, bosiljak, timijan, crvena paprika…

Napomena:

Umjesto kupovnih grickalica :)

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja