Od A do Z
Pužić pite od sira i tikvica

Sastojci:
Za tijesto:
60 dag brašna
3 dl mlake vode
1 i pol žličica soli
Za nadjev:
50 dag svježeg sira
2 jaja
1 žličica soli
1 naribana tikvica (srednje veličine)
Priprema:
Od brašna, soli i mlake vode umijesite tijesto i podijelite na onoliko kuglica koliko pužića želite napraviti. Svaku kuglicu namažite uljem i pustite da odstoji u masnoj posudi pola sata do sat vremena.
U međuvremenu napravite nadjev: pomiješajte sir s jajima i dodajte naribanu tikvicu.
Svaku kuglicu tijesta uzmite u ruke i lagano širite dlanovima – podvlačite dok tijesto ne postane tanko. Rasporedite nadjev, zarolajte sa svake strane i kad se nađete na sredini, zarežite oštrim nožem tako da dobijete dvije male pužić pite (od navedene količine tijesta meni je ispalo 20 pužića veličine kavenih tanjurića).
Rasporedite ih u namašćenu tepsiju i pecite na 200 stupnjeva dok ne dobiju zlaćanu boju. Kad se ispeku pustite ih da prije posluživanja odstoje 10-ak minuta.
Izvor:
Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (Svaštarica)
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Hrvati doniraju preko 200.000...
UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…
Zdravlje

Šparoga - delikatesa, lijek...
Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Đumbir (Zingiber officinale)
Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Od deset najboljih restorana, čak devet ih je u Zagrebu ili na Kvarneru
- Škampi na buzaru