Rajčica

rajčica

Birajte zrele rajčice (pomidore, pome), sjajne, jake boje i karakterističnog mirisa. Izbjegavajte mekane i prezrele plodove te one s mrljama i oštećenjima.

Zrele rajčice držite u hladnjaku do nekoliko dana, dok nezrele u papirnatoj vrećici na sobnoj temperaturi ili na suncu.

Ukoliko nemate svježe rajčice, u receptima za sve umake možete ih zamijeniti oguljenima iz konzerve ili pekmezom od rajčica; 1 kg svježih zamijenit će 20 – 25 dag pekmeza.

Kad radite umak od svježih, zrelih rajčica, skinite im kožicu, prepolovite, očistite od sjemenki, narežite na kockice i stavite kuhati.

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

Mastercard WFP_znanstvenica

Hrvati doniraju preko 200.000...

UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja