Sezamove gricke

sezamove gricke dilajla

Sastojci:

20 dag brašna

3 žlice samljevenog sezama (crni i bijeli)

15 dag naribanog sira (npr. ementaler)

2 žutanjka

4 žlice hladne vode

12 dag hladnog maslaca

bijeli papar

bjelanjak

Priprema:

Brašno pomiješajte s mljevenim sezamom, dodajte maslac, žutanjke, vodu, naribani sir, malo papra pa umijesite tijesto. Oblikujte ga u male roladice veličine 3-4 cm, premažite ih bjelanjkom i uvaljajte u crni i bijeli sezam.

Pecite ih na 180 stupnjeva dok blago ne porumene, cca 12-15 min. Pustite da se ohlade, a potom ih narežite i pripremite čašu piva. Odlično idu jedno s drugim.

Izvor:

Recept gđe. Dilajle Kržyk Baki (svaštarica)

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja