Slane kiflice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci:

500-700 g glatkog brašna

3 jaja

1 jogurt

2,5 dl mlijeka

1 kockica kvasca

2 žlice soli

1 margarin

 

 

Priprema:

U malu šalicu stavite kvasac, malo mlijeka i šećer i pustite oko pola sata da se digne.

U zdjeli izmiješajte brašno, jaja, mlijeko sol i margarin. Mijesite tijesto dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tijesto pustite da odstoji oko pola sata dok se ne nadigne, potom ga razvaljajte i podijelite na 8 jednakih loptica te ih razvaljajte na veličinu tanjura.

Razvaljano tijesto premažite margarinom pa slažite jedno na drugo po četiri u paru. Na kraju razvaljajte na tanko pa izrežite na 16 trokutastih rezova.

Trokutiće razvaljajte, zarolajte u kiflice – po želji napunite nadjevom od šunke i/ili sira pa ih posložite na lim za pečenje.

Kiflice premažite žutanjkom i na svaku stavite komadić margarina.

Pecite na 220 stupnjeva cca pola sata, dok kiflice ne porumene.

Napomena:

U vrijeme karnevala po ovom se receptu pripremaju slane kiflice na Krasici, mjestu s dugom tradicijom “maškaranja”, koja prema dokumentima seže u 19. stoljeće. Krasičarske maškare okupljene u Udrugu Krasica-Rio poznate su po blještavim bogatim kreacijama i svake godine u velikoj maškaranoj povorci na riječkom Korzu prirede pravi spektakl.

Izvor:

Recept iz Pusne kuharice (izdavač Adamić d.o.o.)

 

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja