Slane kiflice

Sastojci:
500-700 g glatkog brašna
3 jaja
1 jogurt
2,5 dl mlijeka
1 kockica kvasca
2 žlice soli
1 margarin
Priprema:
U malu šalicu stavite kvasac, malo mlijeka i šećer i pustite oko pola sata da se digne.
U zdjeli izmiješajte brašno, jaja, mlijeko sol i margarin. Mijesite tijesto dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tijesto pustite da odstoji oko pola sata dok se ne nadigne, potom ga razvaljajte i podijelite na 8 jednakih loptica te ih razvaljajte na veličinu tanjura.
Razvaljano tijesto premažite margarinom pa slažite jedno na drugo po četiri u paru. Na kraju razvaljajte na tanko pa izrežite na 16 trokutastih rezova.
Trokutiće razvaljajte, zarolajte u kiflice – po želji napunite nadjevom od šunke i/ili sira pa ih posložite na lim za pečenje.
Kiflice premažite žutanjkom i na svaku stavite komadić margarina.
Pecite na 220 stupnjeva cca pola sata, dok kiflice ne porumene.
Napomena:
U vrijeme karnevala po ovom se receptu pripremaju slane kiflice na Krasici, mjestu s dugom tradicijom “maškaranja”, koja prema dokumentima seže u 19. stoljeće. Krasičarske maškare okupljene u Udrugu Krasica-Rio poznate su po blještavim bogatim kreacijama i svake godine u velikoj maškaranoj povorci na riječkom Korzu prirede pravi spektakl.
Izvor:
Recept iz Pusne kuharice (izdavač Adamić d.o.o.)
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti