Od A do Z

Slane ružice

slane ružice dilajla

Sastojci:

tijesto:

70 dag brašna

4,5 dl toplog mlijeka

kvasac (1 i pol vrećica suhog ili kockica svježeg)

pola žličice soli

2 jaja

1 dl ulja

20 dag kremastog sira

Priprema:

Mlijeko ugrijte, a brašno pomiješajte s kvascem. Dodajte sol, ulje, kremasti sir i jaja. Umiješajte brašno s dodacima u mlako mlijeko i zakuhajte na štednjaku. Dobro pomiješajte, prekrijte folijom i pustite da se diže. Dok se tijesto diže obavezno ga promiješajte.

Kad se tijesto udvostručilo umijesite ga na dobro pobrašnjenoj podlozi (možda će vam trebati dodatnih 10 dag brašna da umijesite glatko, mekano tijesto). Razvucite ga na debljinu od 1 cm i režite na trakice veličine vašeg kalupa za muffine.

Otopite 10 dag maslaca i lagano premažite kistom trakice, potom ih zarolajte, premažite maslacem i pospite sjemenkama lana ili sezama (po ukusu). Pustite da malo odstoje pa ih ispecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva, ovisno o vašoj pećnici. Kad malo zarumene još ih jednom premažite maslacem i pustite da se ispeku do kraja.

Izvor:

Dilajla Kržyk Baki (svaštarica)

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja