Od A do Z
Slane ružice

Sastojci:
tijesto:
70 dag brašna
4,5 dl toplog mlijeka
kvasac (1 i pol vrećica suhog ili kockica svježeg)
pola žličice soli
2 jaja
1 dl ulja
20 dag kremastog sira
Priprema:
Mlijeko ugrijte, a brašno pomiješajte s kvascem. Dodajte sol, ulje, kremasti sir i jaja. Umiješajte brašno s dodacima u mlako mlijeko i zakuhajte na štednjaku. Dobro pomiješajte, prekrijte folijom i pustite da se diže. Dok se tijesto diže obavezno ga promiješajte.
Kad se tijesto udvostručilo umijesite ga na dobro pobrašnjenoj podlozi (možda će vam trebati dodatnih 10 dag brašna da umijesite glatko, mekano tijesto). Razvucite ga na debljinu od 1 cm i režite na trakice veličine vašeg kalupa za muffine.
Otopite 10 dag maslaca i lagano premažite kistom trakice, potom ih zarolajte, premažite maslacem i pospite sjemenkama lana ili sezama (po ukusu). Pustite da malo odstoje pa ih ispecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva, ovisno o vašoj pećnici. Kad malo zarumene još ih jednom premažite maslacem i pustite da se ispeku do kraja.
Izvor:
Dilajla Kržyk Baki (svaštarica)
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Top 10 recepata
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti