Špinat

spinat

Birajte čvrste listove jasno zelene boje, nije važno jesu li peteljke sasvim bijele ili crvenkaste. Odrežite korijen s početkom peteljki, pa pažljivo operite svaki list, te isperite pod mlazom hladne vode.

Kuhajte ga na pari ili u vrlo malo kipuće vode, koju kasnije obavezno bacite. Jednom skuhani špinat ne podgrijavajte jer mu se sadržaj mijenja dok stoji na zraku te postaje škodljiv.

Umjesto kuhanja oprani špinat možete samo pirjati na masnoći (sa ili bez dodatka luka ili češnjaka), a pritom ne treba dodavati vode – dovoljne su kapljice na listovima.

Budući da špinat termičkom gubi na težini i količini vode, za 4 osobe preporuča se kupiti 2 kg.

Iako ga je najbolje pripremiti odmah nakon kupovine, u hladnjaku ga možete čuvati nekoliko dana u plastičnoj vrećici.

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja