Tijesto za pizzu (temeljni recept)

d_tijesto za pizzu

Sastojci:

50 dag bijelog brašna

2,5 dag kvasca

1 dag šećera

1 dag soli

maslinovo ili obično ulje po želji

mlaka voda

 

Priprema:

Kvasac namrvite u 1 dl mlake vode, dodajte šećer i malo brašna. Kad uzađe, primiješajte prosijanom brašnu. Dodajte pola količine ulja i 1,5 dl vode, te zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu, nauljite je, pokrijte i ostavite da na toplome uzlazi 20-30 minuta, da se obujam udvostruči. Premijesite, ali nemojte više stavljati da uzađe, te oblikujte krugove (ukoliko imate okrugle kalupe za pizzu) ili stavite u originalni lim od pećnice. Kad stavljate dodatke, ostavite rub tijesta nepokriven.

 

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

pekmez od smokava

Pekmez od smokava

Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…

Najave događaja