Umak od poriluka (Iz poroga luka szosz)

Sastojci:

poriluk, maslac, brašno, juha, vrhnje, ocat, sol

Priprema:

4 stručka poriluka tanko izreži po dužini; u posudi rastopi malo maslaca i s brašnom napravi zapržak; tome dodaj poriluk, podlij juhom i pusti da se pirja: na kraju dodaj 3 žlice vrhnja, malo octa i soli i još jednom prokuhaj.

Izvor:

knjiga recepata „Tako su kuhale naše bake“

Vino

Agris boca

VINISTRA - 8. međunarodno natjecanje „Svijet malvazija“

Malvaziji Agris srebrna diploma

U svom prvom nastupu na Vinistri malvazija nove vinarije Agris ostvarila je zapažen uspjeh. Iako najmlađi sudionik 8. međunarodnog natjecanja Svijet malvazija, vinarija Agris iznenadila je kvalitetom svježe malvazije i za svoje prvo komercijalno vino iz berbe 2015. osvojila Srebrnu diplomu i 83 boda međunarodnih kvalificiranih degustatora. „Veseli me što više

Novosti

abc sir

ABC svježi krem sir dobio...

U izbor mogu ući samo oni koji tri godine zaredom osvoje maksimalne tri zlatne zvjezdice, što je rijetkost u svijetu ABC sir tvrtke Belj…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

FESTIVAL PASTE, ZMINJ, 06.06.2014. SNIMIO MILIVOJ MIJOSEK/GLAS ISTRE

Istarski festival pašte -...

Žminj, 2. i 3. srpnja 2016. od 17,30 sati do ponoći
  Žminj, pjaca Zat Kaštela, iza stare crkve Sv. Mihovila Manifestacija koja …

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja