Umak od poriluka (Iz poroga luka szosz)

Sastojci:

poriluk, maslac, brašno, juha, vrhnje, ocat, sol

Priprema:

4 stručka poriluka tanko izreži po dužini; u posudi rastopi malo maslaca i s brašnom napravi zapržak; tome dodaj poriluk, podlij juhom i pusti da se pirja: na kraju dodaj 3 žlice vrhnja, malo octa i soli i još jednom prokuhaj.

Izvor:

knjiga recepata „Tako su kuhale naše bake“

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu “s… više

Novosti

Tomislav Karamarko_svjetski kulinarski kup

Hrvatskoj kuharskoj...

Nakon osvojene brončane medalje prije četiri godine seniorska reprezentacija na čelu s Tomislavom Karamarkom vraća se jača no ikada. N…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljujući sve v…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 5. do 7. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje domać…

A do Z

marmelada od jabuka

Aromatična marmelada od...

Sastojci: 2 kg kiselkastih jabuka 40-50 dag šećera 2 naranče (sok) 2 štapića cimeta nekoliko klinčića Priprema: Oprane jabuke ogulite,…

Najave događaja