Umak od poriluka (Iz poroga luka szosz)

Sastojci:

poriluk, maslac, brašno, juha, vrhnje, ocat, sol

Priprema:

4 stručka poriluka tanko izreži po dužini; u posudi rastopi malo maslaca i s brašnom napravi zapržak; tome dodaj poriluk, podlij juhom i pusti da se pirja: na kraju dodaj 3 žlice vrhnja, malo octa i soli i još jednom prokuhaj.

Izvor:

knjiga recepata „Tako su kuhale naše bake“

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Korak - Sauvignon 2012

Divlje šparuge i Korakov sauvignon su proljetni par iz snova

Na riječkoj placi uvijek postoji dobar razlog da cijena divljim šparugama ostane vrtoglavo visoka: ili su na početku ili na kraju i uvijek ih je „malo“. Ako se uzme u obzir isključivo iskoristivi dio šparuga, tada su barem 30% uvjerljivo skuplje i od bifteka. Svejedno ih obožavamo. Prvenstveno zbog njihove plemenite gorčine. Ali, vino, definitivno nije „vegetarijanac“ i… više

Novosti

uskrsnja sunka u kruhu villa sandi

Uskršnja šunka u kruhu

Sastojci: 1 kg šunke (rolana, kare…) 1 kg brašna po izboru (bijelo, raženo…) 1 kockica kvasca 1 dl mlakog mlijeka 1 žličica s…

Zdravlje

pomfrti

Nezdrava hrana seli sa zapada...

Proizvodi koji su zbog dokazane zdravstvene štetnosti  „odbačeni“ na zapadu Europe, postali su dio novih navika kroz „zamah“ zemalja i…

Najave

vinistra tocenje

Vinistra - Poreč

9.05.2012 – 11.05.2012 Poreč, Dvorana Žatika Međunarodna izložba vina i vinarske opreme O značaju vina i ostalih autohtonih ist…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dodajte ost…

Najave događaja