Umak od poriluka (Iz poroga luka szosz)

Sastojci:

poriluk, maslac, brašno, juha, vrhnje, ocat, sol

Priprema:

4 stručka poriluka tanko izreži po dužini; u posudi rastopi malo maslaca i s brašnom napravi zapržak; tome dodaj poriluk, podlij juhom i pusti da se pirja: na kraju dodaj 3 žlice vrhnja, malo octa i soli i još jednom prokuhaj.

Izvor:

knjiga recepata „Tako su kuhale naše bake“

Vino

Agris boca

VINISTRA - 8. međunarodno natjecanje „Svijet malvazija“

Malvaziji Agris srebrna diploma

U svom prvom nastupu na Vinistri malvazija nove vinarije Agris ostvarila je zapažen uspjeh. Iako najmlađi sudionik 8. međunarodnog natjecanja Svijet malvazija, vinarija Agris iznenadila je kvalitetom svježe malvazije i za svoje prvo komercijalno vino iz berbe 2015. osvojila Srebrnu diplomu i 83 boda međunarodnih kvalificiranih degustatora. „Veseli me što više

Novosti

Sima lädt zum 3. Wiener Bienentag ins Wiener Rathaus

Savjeti građanstvu kako...

Kasni je mraz ovog proljeća uništio mnogo cvata koji pčelama služi kao glavni izvor hrane. Zato je pčelama ove godine naša pomoć j…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

wine day istra

Dan otvorenih vinskih podruma...

Vinske ceste Istre
29. svibnja 2016.
10:00 – 19:00 h
Nakon najvažnijeg vinskog događaja u Istri, Vinistre, bliži se također v…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja