Umak od poriluka (Iz poroga luka szosz)

Sastojci:

poriluk, maslac, brašno, juha, vrhnje, ocat, sol

Priprema:

4 stručka poriluka tanko izreži po dužini; u posudi rastopi malo maslaca i s brašnom napravi zapržak; tome dodaj poriluk, podlij juhom i pusti da se pirja: na kraju dodaj 3 žlice vrhnja, malo octa i soli i još jednom prokuhaj.

Izvor:

knjiga recepata „Tako su kuhale naše bake“

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Moreno Coronica, Gran teran 2009

Još jedna čudesna berba – famozno vino iz 2009.

Morenov Gran teran na hrvatskom tržištu ima kultni status, a berba iz 2009. to samo potvrđuje. Ona je sve „ono“ što se od mladog i u drvetu odškolovanog terana i očekuje. Prve boce Corinicinog Gran terana su proizvedene takoreći „nedavno“. Prva eksperimentalna berba bila je 1999., a komercijalna 2000., koja je i dan danas, nakon nevjerojatnih 13 godina, još uvijek vrlo živa… više

Novosti

piknik u bijelom rufin2-rez

Pariška večera u bijelom -...

Iz Pariza piše: Daniela Mihalić-Đurica Fotografije: Lena Vermeulen, Anastasia Rufin, Yann Moszynski Ovogodišnje 26-to izdanje ist…

Zdravlje

orašasti plodovi

Lješnjak, badem i pistacija...

Piše: doc.dr.sc. Alen Ružić Orašasto je voće izrazito bogato polinezasićenim masnim kiselinama, a one su dokazano dobre za naše zdravl…

Najave

momjanski muškat

U carstvu muškata

26.07.2013. – Momjan (Buje), pored dvorca Smotra i degustacija muškata Enološka i kulturna manifestacija „U carstvu muškata“ o…

A do Z

namaz od melancana i paprika ines

Namaz od melancana i paprika

Sastojci:
1 kg rog paprika
1 kg melancana (patlidžani)
5 zrna češnjaka
1 feferončic (ljuti)
sol, papar po ukusu
3 dl ulja
Priprema:
Cijele…

Najave događaja