Umak od poriluka (Iz poroga luka szosz)

Sastojci:

poriluk, maslac, brašno, juha, vrhnje, ocat, sol

Priprema:

4 stručka poriluka tanko izreži po dužini; u posudi rastopi malo maslaca i s brašnom napravi zapržak; tome dodaj poriluk, podlij juhom i pusti da se pirja: na kraju dodaj 3 žlice vrhnja, malo octa i soli i još jednom prokuhaj.

Izvor:

knjiga recepata „Tako su kuhale naše bake“

Vino

Agris boca

VINISTRA - 8. međunarodno natjecanje „Svijet malvazija“

Malvaziji Agris srebrna diploma

U svom prvom nastupu na Vinistri malvazija nove vinarije Agris ostvarila je zapažen uspjeh. Iako najmlađi sudionik 8. međunarodnog natjecanja Svijet malvazija, vinarija Agris iznenadila je kvalitetom svježe malvazije i za svoje prvo komercijalno vino iz berbe 2015. osvojila Srebrnu diplomu i 83 boda međunarodnih kvalificiranih degustatora. „Veseli me što više

Novosti

Feskos Thaonos u pripremi deserta

Sous chefovi restorana s 3...

Sous chefovi uglednog danskog restorana s tri Michelinove zvijezdice Geranium iz Kopenhagena, jednog od 50 najboljih na svijetu, Fesk…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

rajčica

Dan rajčica - Umag

Umag,  28. 7. 2016. Trg slobode 18 – 23 sata

Početak glavne berbe rajčica u Istri početkom kolovoza, u Umagu već tradicionalno ozn…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja