Umak uz pečenku

Sastojci (1.varijanta):

maslac, vinski ocat, cimet, klinčić, ružmarin

Sastojci (2. varijanta):

maslac, mrvice, vino, voda, limunov sok, klinčići, limunova korica, šećer

Priprema (1.varijanta):

U tavici rastopi maslac; zatim ga ohladi, dodaj vinskog octa, malo cimeta, klinčića i ružmarina, prokuhaj i izlij na pečenku.

Priprema (2.varijanta):

Rastopi maslac, na njemu preprži malo mrvica, dolij vina,vode i limunova soka, posipaj tučenim klinčićima i sjeckanom limunovom koricom, dodaj malo šećera i pusti da sve skupa zakipi.

Izvor:

knjiga recepata „Tako su kuhale naše bake“

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

Mastercard WFP_znanstvenica

Hrvati doniraju preko 200.000...

UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja