Zapečena palenta sa sirom

zapečena palenta sa sirom

Sastojci:

50 dag palente (kukuruzna krupica)

20-ak dag naribanog parmezana ili pecorina

maslac

sol

Priprema:

Skuhajte palentu u posoljenoj vodi. Prebacite je u posudu (npr. plastični pladanj s izdignutim rubovima), pustite da se ohladi toliko da je možete narezati na komade. Maslacem premažite vatrostalnu posudu, posložite komade palente, preko nje komadiće maslaca, pospite naribanim sirom, ovisno o veličini posude složite još jedan red palente, opet dodajte maslac i sir pa kratko zapecite u pećnici.

Napomena:

Po ukusu u palentu tijekom kuhanja možete dodati malo naribanog oraščića i/ili usitnjenog začinskog bilja, npr. ružmarina.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

Mastercard WFP_znanstvenica

Hrvati doniraju preko 200.000...

UN-ov World FoodProgrammei Mastercard u partnerstvu od 2012.pružaju pomoć i nova rješenja za stvaranje svijeta u kojem nema gladi,…

Zdravlje

dvilje šparoge

Šparoga - delikatesa, lijek...

Šparoga (Asparagus officieales) je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana, koja razvija podanak i mlade izdanke. Koriste se sam…

Najave

tuberfest

XX. Tuberfest - Dani tartufa...

Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)   Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…

A do Z

đumbir -d

Đumbir (Zingiber officinale)

Drugi nazivi: Đinđer, amomum zingiber, korijen đumbira, ingver, imber Okus: Ovisno o porijeklu, đumbir može imati opor ili snaž…

Najave događaja