Zapečena palenta sa sirom

zapečena palenta sa sirom

Sastojci:

50 dag palente (kukuruzna krupica)

20-ak dag naribanog parmezana ili pecorina

maslac

sol

Priprema:

Skuhajte palentu u posoljenoj vodi. Prebacite je u posudu (npr. plastični pladanj s izdignutim rubovima), pustite da se ohladi toliko da je možete narezati na komade. Maslacem premažite vatrostalnu posudu, posložite komade palente, preko nje komadiće maslaca, pospite naribanim sirom, ovisno o veličini posude složite još jedan red palente, opet dodajte maslac i sir pa kratko zapecite u pećnici.

Napomena:

Po ukusu u palentu tijekom kuhanja možete dodati malo naribanog oraščića i/ili usitnjenog začinskog bilja, npr. ružmarina.

Izvor:

gastronomika.hr

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja