Boškinac, Novaljsko polje, Pag

boskinac

Informacije:

Hotel Boškinac
Hrvatska, Otok Pag
53291 Novalja
Novaljsko polje bb

Telefon: +385 53 663500
Fax: +385 53 663501
E-mail: info@boskinac.com

web: www.boskinac.com

Specijaliteti:

Filozofija Boškinca je reinterpretacija tradicijskog otočnog kuhanja s autorskim i kreativnim dodirom.

Pag je doista otok nevjerojatnih gurmanskih mogućnosti i bezbrojnih gastro ikona: paški sir, paška janjetina, skuta, med od kadulje, puži, Lunjsko maslinovo ulje, Gegić, baškotin, makaruni, smokvenjaci.

Od specijaliteta izdvajaju se među predjelima tuna s repom, medom i narančom, krakovi hobotnice i mousse od češnjaka na mladoj salati i kamenice s limetom i pjenom od celera. Pored obavezne riblje juhe vrijedi kušati hladne juhe od  dinje i krastavca s prošekom Boškinac ili od rajčice s timijanom i čips od hobotnice s Lunjskim uljem.

U Boškincu će vam ponuditi i odlične varijacije jela s kozicama, lignjama, piletinom, plemenitom ribom, škampima i tunom, a ne zaboravitie ni specijalitet s paškom janjetinom – janjeću toćadu s novaljskim makarunima.

Ocjene:

Član udruge Jeunes Restorateurs d’Europe (među samo 14 hrvatskih restorana), restoran Boškinac spada u sam vrh hrvatske gastronomije.