Pepenero, Novigrad

pepenero-restoran

Informacije:

Restaurant Pepenero

Restoran je otvoren tijekom cijele godine

Sv. Antona 4
52466 Novigrad
tel:  052 758 542
fax: 052 726 272

radno vrijeme: 12.00-15.00/18.00-23.00
e-mail: pepenero@pepenero.hr

web: www.pepenero.hr

Specijaliteti:

Pepenero preporučuje marinirane škampe, pjenušavu juhu od škampa “06”, raviole punjene brancinom i dnevno svježi izbor deserta, a ako ste u prilici ne treba propustiti ni carpaccio od lista s medom.

Kuhinja se bazira na tradicionalnom, kreativnom i modernom pristupu kuhanju.

U pripremi jela se isključivo koriste dnevno svježe lokalne namirnice: riba, povrće, meso, rakovi, školjke i sve to na extra djevičanskom maslinovom ulju.

Sami pripremaju paštu, kruh i deserte.

Ocjene:

Pepenero na svojim stranicama ima poseban odjeljak za priznanja, ali zadržimo se na činjenici da je među samo sedam hrvatskih restorana koji su članovi prestižne europske udruge Jeunes Restaurateurs d’ Europe, a da je prema  ocjeni GaultMillau-a koji ovaj restoran ocjenjuje s dvije kapice, Pepenero među deset najboljih u Istri.

Pepenero je i među pet najboljih istarskih restorana prema izboru Istra Gourmeta za 2010.

Restoran je zamišljen kao mjesto vrhunskog gastronomskog užitka, pod dirigentskom palicom proslavljenog majstora kulinarstva Marina Rendića, jednog od ponajboljih hrvatskih chefova sklonog eksperimentiranju s modernom kuhinjom.

Restoran raspolaže s 30 sjedećih mjesta i vlastitim parkingom. Menu se bazira na 80 posto ribljih  i 20 posto mesnih specijaliteta.