Restoran Okrugljak, Zagreb

Okrugljak - Galerija_6

Informacije:

adresa: Mlinovi 28, 10000 Zagreb

tel: +385 1 4674 112

+385 1 4674 113

fax: +385 1 4674 111

e-mail: okrugljak@okrugljak.hr

web: www.okrugljak.hr

Specijaliteti:

Bogata gastronomska ponuda restorana Okrugljak puna je zanimljivih specijaliteta kao što su biftek na rukoli, punjena pisanica, rolana pureća prsa s bosiljkom. “Naša je kuhinja s vremenom od tipične domaće, hrvatske kuhinje postala međunarodna. Pri sastavljanju naše ponude trudili smo se da naglasak ipak ostane na našoj staroj tradicionalnoj kuhinji, ali da i ponuda međunarodne bude kvalitetno zastupljena’’, ističe voditelj Vladimir Lisak.

Ocjene:

Okrugljak je na pretprošlom izboru Večernjeg lista (Večernjakove zvjezdice) proglašen najboljim zagrebačkim restoranom, a nagrade je osvojio i za najljepši tanjur i za najbolju vinsku kartu.

Okrugljak je i jedan od samo dvanaest hrvatskih restorana koji je neprekidno, od 1995. godine do danas uvršten među 100 najboljih hrvatskih restorana u izboru Gastronauta (www.gastronaut.hr)

Okrugljak je vjerojatno jedan od ‘najzagrebačkijih’ i najtradicionalnijih restorana u sjevernom dijelu Hrvatske. Na gastronomskom i tradicijskom meniju grada Zagreba Okrugljak je svakako ime koje gotovo cijelo stoljeće podjednako iznenađuje Zagrepčane i njihove goste svojom vrhunskom ponudom i visokim standardima, ali i zbog kulturoloških i socioloških aspekata koji se vežu uz ovaj restoran sa stogodišnjom tradicijom.

Fotografije preuzete s www.okrugljak.hr