Hrvatski sommelier klub

Najavljeno osam novih tečajeva za sommeliere u 2012.

vino-tasting

Tečajevi će biti organizirani u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Rovinju i Osijeku, a polaznici koji završe treću razinu dobit će diplome sommeliera

Hrvatski sommelier klub i ove godine organizira cijelu paletu tečajeva za sadašnje i buduće sommeliere.
Prema rasporedu za prvu polovicu 2012. godine organizirat će se osam tečajeva, od čega četiri prve razine, tri druge i jedan visoke treće razine.
Prva razina

Tečajevi 1. razine organiziraju se u zagrebačkom hotelu International od 17.-19. veljače, splitskom hotelu Le Meridien Lav od 02.-04. ožujka, rovinjskom hotelu Park od 09.-11. ožujka i dubrovakom hotelu Lero od 16.-18. ožujka.
Tečaj traje tri dana od 10 do 18 sati, a cijena tečaja od 2.900,00 kuna uključuje:
skriptu, vođene degustacije, posjet vinskom podrumu, sommelier kutiju s četiri degustacijske čaše, ručkove tijekom predavanja i troškove polaganja ispita (datum ispita utvrđuje se tijekom predavanja, obično dva tjedna po završetku tečaja).
Druga razina

Tečajevi druge razine najavljeni u osječkoj Ugostiteljsko-turističkoj školi od 23.-26. veljače, zagrebačkom hotelu International od 15.-18. ožujka i splitskom hotelu Park od 26.-29. travnja.
Tečaj traje četiri dana za redom, a za cijenu od  3900 kuna, polaznici će dobiti skriptu, 21 vođenu degustaciju i ručkove tijekom predavanja (drugi, treći i zadnji dan).
Treća razina

Tečaj treće razine uz cijenu od 6000 kuna organizira se samo u Zagrebu kroz četiri uzastopna vikenda mjeseca travnja. Ovaj tečaj traje ukupno 60 sati, a osim teoretskog dijela uključuje brojne degustacije jela i vina, svaki polaznik dobiva skripte HSK-a (pisane posebno za treći tečaj): Upoznaj namirnice i Tehnika usklađivanja jela i vina.
Predavači na tečaju bit će eksperti iz svojih specijalnosti, a glavni predavači su dr. Donatella Verbanac (Upoznaj namirnice) i Sergij Cesar, profesionalni sommelier (Tehnika usklađivanja jela i vina).
Nakon uspješno položenog završnog ispita polaznicima će biti uručena diploma sommeliera.
Informacije i prijave možete uputiti na e-mail: info@sommelier.hr ili na broj telefona: 052/222385, a više o programu tečajeva pronaći ćete na stranicama www.sommelier.hr pod kategorijom edukacija.
I.Zidar

Tagovi: , ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>