Zdravlje: Kako privremeno ugasiti apetit
Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas zasititi
Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na svojim dijetama susreću sa snažnim osjećajem gladi i željom za hranom.
Tome se može doskočiti na nekoliko načina: unošenjem mnogo tekućine, namirnica bogatih biljnim vlaknima, izbjegavanjem industrijski prerađene hrane i rafiniranih ugljikohidrata.
Razumljivo je da s vremena na vrijeme osjetimo glad kao odgovor na smanjeni unos kalorija, ali nevolja je u tome što mnogi ne mogu odoljeti tom osjećaju, ne shvaćajući da je taj signal često lažan i da organizam želi novim masnoćama popuniti svoje ionako obilno popunjene rezerve.
Osjećaj gladi često pobjeđuje svako logično razmišljanje, ali sreća je što postoje namirnice za “hitno gašenje apetita”, koje ne sadrže mnogo kalorija, ali organizmu šalju signal koji stvara osjećaj da je želudac pun kalorične hrane.
Trikovi kojima ćete prevariti osjećaj gladi:
– popijte čašu vode, sačekajte 10 minuta i vidjet ćete da je osjećaj gladi nestao ili je bitno smanjen
– pojedite bananu jer sadrži balastne materije koje reguliraju probavu i trenutačno stvara osjećaj sitosti pa je idealna namirnica za dijetu
– pojedite neko zeleno povrće kao što su salata, kupus ili kelj u neograničenim količinama jer sadrže vrlo malo kalorija
- pojedite jabuku, jednu ili više njih jer su bogate biljnim vlaknima koja napune želudac i vrlo brzo preokrenu stanje hormona koji kontroliraju apetit te tako odlično zaustavljaju glad prije nego što se prejedete
Navedene trikove koristite samo u hitnim slučajevima da zavarate osjećaj gladi koji bi mogao izazvati prejedanje i narušavanje dijete.
Vi i dalje tijekom dana unosite obroke propisane dijetom.
I. Zidar
Vino

Piše: Daniela Kramarić
Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde
Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije
Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više
Novosti

Otkrivamo zašto se tako lako...
Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…
Zdravlje

Ocat – eliksir...
Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…
Najave

XX. Tuberfest - Dani tartufa...
Dani tartufa 2019
19. – 20.10. Livade
XXVI. Tuberfest (11:00 – 19:00)
Sajam Istarskog bijelog tartufa
Izložba tar…
A do Z

Pekmez od smokava
Sastojci: smokve šećer Priprema: Na 1 kg smokava stavite 30-40 dag šećera jer su smokve dovoljno slatke – po ukusu možete staviti…
- Doktor koji je smršavio 98 kilograma otvara Školu mršavljenja
- Spaghetti bolognese (izvorni recept)
- Blogerica Nina objavila odličan recept za kukuruzni kruh
- Salsa od pomidora (za zimnicu)
- Arancini (ušećerene korice od naranči)
- Salata od hobotnice s krumpirom
- Kako se dresiraju psi tartufari koji mogu donijeti bogatstvo
- Pekmez od smokava
- Apetit Bistro, Zagreb
- Rimski njoki
- Ocat – eliksir dugovječnosti i zdravlja
- Pekmez od smokava
- Palačinke (temeljni recept za tijesto)
- XX. Tuberfest – Dani tartufa Livade
- Sajam pršuta u Tinjanu
- 40. Marunada u Lovranu
- Upornost je važnija od vrste dijete
- Otkrivamo zašto se tako lako navući na lošu hranu
- Dani tartufa u Istri – Subotina
- Četiri brza i efikasna načina da pobijedite glad dok ste na dijeti