Cannelloni s mesom i gljivama

Sastojci:
(za 4 osobe)
paket cannellona (kaneloni), 25 dag
mljevena junetina, cca 40 dag
20-ak dag šampinjona
mozzarella (1-2)
2 mrkve
naribani parmezan
bijelo vino
maslinovo ulje
sol, papar, muškatni oraščić
začinsko bilje po želji, npr. origano
putar
Priprema:
U tavi na malo maslinovog ulja propirjajte meso, ulijte malo bijelog vina i pustite da ishlapi te pred kraj umiješajte naribane mrkve. U posebnoj posudi propirjajte sitno nasjeckane gljive. Meso i gljive stavite u veću zdjelu, posolite, popaprite, dodajte malo parmezana, na komadiće narezanu mozzarellu i malo naribanog muškatnog oraščića. Dobro izmiješajte rukama i pustite da se smjesa ohladi.
U međuvremenu zakuhajte passatu s malo maslinovog ulja i soli i umiješajte malo origana.
Punite smjesom cannellone i slažite ih u putrom namašćenu posudu (nemojte ih pretrpati smjesom da ne popucaju). Prelijte ih salsom, rasporedite preostale komadiće mozzarelle i pospite i parmezanom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko pola sata. Pustite da se ohlade u posudi nekoliko minuta, pažljivo ih izvadite lopaticom pa poslužite.
Napomena:
Po ukusu, osim sa salsom od pomidora cannellone možete preliti bešamel umakom. Također, u smjesu možete dodati kapulu, češnjak, omekšali kruh, jaje, na kockice narezanu šunku itd.
Izvor:
gastronomika.hr