Dagnje sa slanutkom u woku

Sastojci:
1 kg svježih dagnji
1 vezica mladog luka (mlade kapulice)
malo bijelog papra
40 dag skuhanog slanutka (ili konzerviranog)
2-3 žlice maslinova ulja
0,5 dcl prošeka
0,5 dcl malvazije
dvadesetak ukiseljenih lučica
4 tanke kriške limete (ili limuna)
Priprema:
Slanutak namočite preko noći u hladnoj vodi pa ga skuhajte i ocijedite. Četkom pod mlazom hladne vode očistite školjke pa ih stavite u ugrijani wok, podlijte s pola čaše mlake vode, poklopite i držite na veoma laganoj vatri deset minuta dok se sve školjke ne otvore. Odlijte trećinu tekućine u kojoj su se kuhale škojke pa dodajte vino, prošek, narezani bijeli i zeleni dio mladog luka, malo papra, skuhani slanutak i ukiseljene lučice.
Ugasite vatru, sve promiješajte, poklopite pa pirjajte četiri-pet minuta poklopljeno, a onda još pet minuta bez poklopca. Kad se tekućina reducirala na pola dodajte kriške limete/limuna, dodajte maslinovo ulje i poslužite toplo.
Napomena:
Izvor:
Recept Zlatka Galla