Fritule s bučom

Sastojci:
30-ak dag mesa buče
3 jaja
brašno, cca 15 dag
naribani parmezan
muškatni oraščić
½ vrećice kvasca u prahu
ulje za prženje
sol
Priprema:
Narezano meso buče (bundeva/buća/tikva) skuhajte (najbolje na pari). Propasirajte ga i umiješajte 1 cijelo jaje i 2 žumanjka, brašno, malo naribanog muškatnog oraščića, nekoliko žlica naribanog parmezana, kvasac te na kraju snijeg od 2 bjelanjka u koji ste dodali malo soli.
U zagrijano ulje žlicom spuštajte tijesto i fritule kratko pržite s obiju strana dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju (one se najčešće same okrenu), izvadite ih rešetkastom žlicom na kuhinjski papir da se ocijedi suvišna masnoća. Poslužite tople sa salatom po izboru.
Napomena:
Izvor:
gastronomika.hr